Onderzoek

Het is geen nieuws dat je met een sterke identiteit eerder je doelen bereikt dan met een zwakke, maar als culturele instelling of kunstenaar raak je net als ieder ander wel eens de weg kwijt. Wie zijn we en wat willen we uitstralen? Weten we dat nog? Zijn we nog wel wat we zeggen te zijn? Of hoe kunnen we weer worden wat we waren? Deze vragen zijn belangrijk, omdat subsidieverstrekkers en andere stakeholders het willen weten, maar ook vooral omdat jijzelf en de mensen in je organisatie het willen weten.

Volgspot doet onderzoek naar  identiteit. Dit kan bijvoorbeeld met veldonderzoek waarbij  je artistieke handtekening van binnenuit wordt onderzocht, zoals Volgspot deed in opdracht van Danstheater Aya voor haar 25-jarig bestaan, of het kan door je organisatie in een aantal sessies gezamenlijk onder de loep te leggen. De methode van onderzoek moet natuurlijk aansluiten bij je doelstellingen. Het is daarom altijd belangrijk in het oog te houden wat het doel is van de zoektocht en wat het op moet leveren. Een onderzoek naar de identiteit van een organisatie moet volgens ons altijd inspirerend zijn en leiden tot nieuwe vergezichten voor de toekomst.

Een kijkje in de spiegel

Wie in de spiegel kijkt ziet zichzelf, toch? Of zie je alleen de versie van jezelf die je kunt zien? Kijken naar jezelf levert niet altijd de juiste informatie op over jezelf en ook binnen een organisatie is het zo dat bepaalde overtuigingen over wie of wat je bent moeilijk te onderzoeken zijn door de leden van de organisatie zelf. Er is een grote kans dat juist een buitenstaander die geen onderdeel uitmaakt van de organisatie zelf nieuwe inzichten kan aandragen. Volgspot is zo’n buitenstaander en we helpen jou en jouw organisatie graag met een onderzoek naar jullie identiteit en plaats in het culturele veld.